Hårmineralanalys

MAJAS

KOSTRÅDGIVNING

& NÄRINGSTERAPI

HÅRMINERALANALYS är ett fantastikt verktyg för att se mineralstatus och inte minst relationen mellan olika mineraler i kroppen som är så viktig för vår hälsa. Analysen visar även eventuell förekomst av tungmetaller samt hormonell balans och metabolisk typ (ämnesomsättning). I analyssvaret ingår förslag på en individanpassad balansering av näringsämnen  med hjälp av kost och näringstillskott. Till skillnad från blod- och urinprov, som visar näringsstatus just vid provtillfället, visar en hårmineralanalys näringsstatusen i kroppen upp till två månader tillbaka i tiden. Tanken med en hårmineralanalys är att balansera kroppens vitaminer och mineraler för att upprätthålla hälsa. Näringsbalanseringen kan också hjälpa vid exempelvis trötthet, hudproblem, muskelkramper, matsmältningsbesvär, huvudvärk, hormonella obalanser, barnlöshet, nedsatt immunförsvar mm.


Vid provtagningen klipper jag  hår från nackpartiet, 2 cm närmast hårbotten. Håret bör inte ha färgats, permanentats eller varit utsatt för schampo innehållande mineraler, så som mjällschampo, de senaste 2 månaderna.   Hårprovet skickas sedan till Trace Elements Inc i USA, ett testlaboratorium som är ledande i världen inom hårmineralanalyser. Laboratoriet är kliniskt licensierat och certifierat, kontrolleras regelbundet samt har omfattande kalibreringar av mätinstrument.


När du gör en hårmineralanalys hos mig ingår samtal och provtagning samt analyssvar (4-5 veckor efter att provet skickats) med råd på kost och kosttillskott.  Sammanlagd samtalstid  före och efter analysen är  ca 2 timmar.För mer information se: 


www.haranalys.se

www.traceelements.com


MAJAS

KOSTRÅDGIVNING

& NÄRINGSTERAPI

BERZELIIGATAN 8A

582 18 LINKÖPING

maja@majaskostrad.se

TEL: 073 545 97 50