Hårmineralanalys

HÅRMINERALANALYS är ett fantastikt verktyg för att se mineralstatus och inte minst relationen mellan olika mineraler i kroppen som är så viktig för vår hälsa. Analysen visar även eventuell förekomst av tungmetaller samt hormonell balans och metabolisk typ (ämnesomsättning). I analyssvaret ingår förslag på en individanpassad balansering av näringsämnen  med hjälp av kost och näringstillskott. Till skillnad från blod- och urinprov, som visar näringsstatus just vid provtillfället, visar en hårmineralanalys näringsstatusen i kroppen upp till två månader tillbaka i tiden. Tanken med en hårmineralanalys är att balansera kroppens vitaminer och mineraler för att upprätthålla hälsa. Näringsbalanseringen kan också hjälpa vid exempelvis trötthet, hudproblem, muskelkramper, matsmältningsbesvär, huvudvärk, hormonella obalanser, barnlöshet, nedsatt immunförsvar mm.


Vid provtagningen klipps  hår från nackpartiet, närmast hårbotten. Det behövs minst 2 cm långt hår och vid långt hår tar man ca 2-6 cm av håret från hårroten och ut. Håret bör inte ha färgats, permanentats eller varit utsatt för schampo innehållande mineraler, så som mjällschampo, de senaste 2 månaderna.   Hårprovet skickas sedan till Trace Elements Inc i USA, ett testlaboratorium som är ledande i världen inom hårmineralanalyser. Laboratoriet är kliniskt licensierat och certifierat, kontrolleras regelbundet samt har omfattande kalibreringar av mätinstrument.


När du gör en hårmineralanalys hos mig ingår provtagning samt 30 min samtal om analyssvaret (ca 4 veckor efter att provet skickats) med råd på kost och kosttillskott.För mer information se: 


www.haranalys.se

www.traceelements.com