Om Maja

 OM MIG

Jag  heter Maja Stål och är utbildad till nutritionist.  En nutritionist är expert på sambandet mellan kost och hälsa, det vill säga näringslära. Under studietiden hade jag från och till problem med magen samt kramper/hugg i nedre delen av magen. Smärtan var ibland så stark att jag blev svimfärdig. Jag besökte många läkare och gynekologer som inte kunde hitta något fel på mig. Efter fyra år fick jag reda på att jag led av sjukdomen endometrios. Senare fick jag även reda på att jag drabbats av hashimotos hypotyreos (autoimmun sjukdom som angriper sköldkörteln). 


Jag är övertygad om att kroppen kan läka sig själv så länge man behandlar grundorsaken till problemet. Mina sjukdomar gjorde att jag tog reda på så mycket jag orkade om hur man kan bli frisk på naturlig väg. Därför är jag på sätt och vis tacksam över att jag mådde dåligt så jag fick all kunskap och erfarenhet som jag har idag för att kunna hjälpa andra. Tack vare hälsotester, kosttillskott och kostomläggning har jag nu lyckats bli fri från mina sjukdomar.

 MIN UTBILDNING


LINNÉUNIVERSITETET

Filosofie magister i kemi, Nutrition och livsmedelsvetenskap, 240 hp     

Kurser: Allmän och oorganisk kemi, organisk kemi, biokemi, fysikalisk kemi, cellbiologi, anatomi och fysiologi, livsmedelsmikrobiologi, mikrobiologi, immunologi, livsmedelskemi, genteknik, humannutrition, folkhälsovetenskap, nutritions rådgivning och kommunikation, molekylärnutrition och toxikologi, analytisk kemi, strukturbioinformatik och examensarbete i kemi.


LUNDS UNIVERSITET

Examensarbete i kemi: Identification of Surface Active Oat Proteins Suitable for Oil-in-Water Emulsions


GÖTEBORGS UNIVERSITET

Kurser: Molekylärbiologi, mikrobiologi, klinisk nutrition – vetenskaplig metod, nutrition och reproduktion, kostundersökningsmetodik samt mervärdesmat


SAHLGRENSKA AKADEMIN

Examensarbete i klinisk nutrition: Konsekvenser av en modifierad stenålderskost på 24-h jodutsöndring via urin hos överviktiga postmenopausala kvinnor


LINKÖPINGS UNIVERSITET

Biomedicinsk analytiker, 60 hp


JIMMYS PRAKTIK

Utbildning i homeopati pågående ÖVRIGA KURSER


HOLISTIC  (Inger Erland Tångring): Smärta – värk krångliga magar           

MARIANNE ARNSTRÖM: Hormoner och kvinnors hälsa

NÄRINGSMEDICINSKA SKOLAN: Patientfall, behandlingsplaner och ordinationer, Funktionsanalyser

ALPHA PLUS: Hårmineralanalys, steg 1 och 2 (Certifierad)

ALPHA PLUS: Hudens hälsa

ALPHA PLUS: Certifieringskurs i födoämnesintolerans